Támogatásra vonatkozó információk:

Kedvezményezett: SAJÓ BRIKETT Nonprofit Kft

A projekt címe: Mobil brikettáló rendszer kialakítása és hasznosítása

A projekt azonosítószáma: GINOP-5.1.7-17-2018-00138

A szerződött támogatás összege: 63 749 500 Ft

Támogatás intenzitása: 93,88%

A projekt befejezésének dátuma: 2021.10.11

 

A fejlesztés célja egy mobil brikettáló rendszer beszerzése, melynek szolgáltatásként történő hasznosításával a vállalkozások a náluk hulladékként keletkező biomasszából (papír, faipari, mezőgazdasági, erdészeti hulladék) saját telephelyükön brikett készíthető. Ezzel külön beruházás nélkül csökkenthetők a tárolási problémák, illetve – a tömörítés során felmerülő további költségeket is figyelembe véve – a jóval a piaci ár alatt juthatnak jó minőségű tüzelőanyaghoz. A projekt üzleti célcsoportját azok a vállalkozások alkotják, akiknek egy ilyen beruházással kapcsolatos pénzügyi korlát vagy a keletkező mennyiség miatt jobban megéri a kapacitás időszakos bérlése, mint saját kapacitás építése vagy fűrészpor/apríték alapanyagként történő értékesítése.

Az ügyfeleknél jelentkező pénzügyi szempontok mellett a projekt kiemelt értékként kezeli a környezeti fenntarthatóságot, ami a brikettált biomassza hasznosítása kapcsán az alacsonyabb környezeti terhelés és a magasabb energiahatékonyság formájában jelenik meg. Társadalmi vállalkozásként fontosnak tartjuk továbbá, hogy az egyes településeken keletkező zöldhulladék vagy papír helyben feldolgozásra és brikett formájában hasznosításra kerüljön, ezért a szolgáltatást méltányos áron elérhetővé tesszük önkormányzatok számára is. 

 

Támogatásra vonatkozó információk:

Kedvezményezett: SAJÓ BRIKETT Nonprofit Kft

A projekt címe: Csarnok építése a Sajóbrikett Nonprofit Kft-nél

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.9-20-2021-00216

A szerződött támogatás összege: 9 999 185Ft

Támogatás intenzitása: 70%

A projekt befejezésének dátuma: 2022.08.31

Jelen projekt célja a cégben már meglévő tevékenységi körünk a brikettálási szolgáltatásának erősítése. Ennek érdekében raktározási kapacitás fejlesztését tűztük ki célul.

A projekt keretében a már meglévő két, méretében és súlyában különböző brikettáló sor különálló használatához tervezve kívánunk 2 db targoncát beszerezni, amellyel ezen gépsorok, alapanyagok és kész termékek tárolását, mozgatását és a szükséges karbantartását igény szerint a megvalósítás vagy a szolgáltatásunk helyén megoldjuk. A vállalat fejlődéséhez szükséges a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzést is megvalósítottuk, mely piacképes tudást biztosít munkavállalóink részére.  Emellett hogy a sikeres pályázat esetén a projekt végrehajtása a felhívás és a további szabályzatoknak megfelelően történjen, egy megbízható és tapasztalattal rendelkező projektmenedzsmentet biztosító külső céggeé szerződtübk, amely csökkenti az esetleges szabálytalan projektvégrehajtás kockázatát. A megnövekedett kapacitás folyományaként felmerült forgalomnövekedés szükségessé tettei 1fő munkatárs felvételét.